免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主

标题: 惹事! [打印本页]

作者: C-tom    时间: 2014-6-10 01:08     标题: 惹事!

听讲走鬼庆功宴抽龙船上岸时同班外江佬打交喔.
求真相!~
作者: 良溪阿波    时间: 2014-6-10 08:11

只捞佬话上一年抽龙船整花左佢部车!唔俾龙船推入球场!只动口角,无郁手!警察到场调解!
作者: 求其    时间: 2014-6-10 09:25

[quote]只捞佬话上一年抽龙船整花左佢部车!唔俾龙船推入球场!只动口角,无郁手!警察到场调解! ...
上一年的账,今年结?个车主系米唔正常架,况且无证无据.........
作者: vanrklf    时间: 2014-6-10 10:41

只捞佬系唔系傻嘎?
作者: insist2005    时间: 2014-6-10 11:13

现场当时好激动噢,群情汹涌!捞佬有比人打,但五严重,识行识走,识同警察控诉
作者: zhan0805    时间: 2014-6-10 11:15

捞老真系无有识死咯,系潭头主场搞事
作者: 扒丁    时间: 2014-6-10 11:28

[quote]只捞佬话上一年抽龙船整花左佢部车!唔俾龙船推入球场!只动口角,无郁手!警察到场调解! ...
    MA大眼讲大话!
作者: 4946536913    时间: 2014-6-10 11:34

只龙船花左,距用车撞的,5好比距开入村
作者: 何某人    时间: 2014-6-10 12:33

想客家占地主无禁容易
作者: 半斤八两    时间: 2014-6-10 14:29

只能讲返句:逗B,滚!
作者: 良溪阿波    时间: 2014-6-10 15:12

MA大眼讲大话!
扒丁 发表于 2014-6-10 11:28

呢位人兄又有咩证据话我讲大话啊???
作者: 叠滘龙舟    时间: 2014-6-10 15:19

良溪阿波 发表于 2014-6-10 15:12

二楼有人见倒执咗几下
作者: jiang    时间: 2014-6-10 16:47

当时我都在现场,当时听D人话部车唔肯开走,放唔到龙船入篮球场,然后扰攘左好耐之后,部车仲系唔肯开走,然后就听到有人话唔好理部车,照搬入去。然后就见到一个外省女人一手抱住个BB,一手拦住龙船,唔比龙船入篮球场,之后听到有人讲话唔好理距,照搬入去,再之后就有人叫了警察过来了~等搬完龙船之后,我行过,听到个捞佬同D警察讲,话距比人打了,部车也比整花了(无亲眼见到个捞佬系咪真系比人打,因为当时人太多,只是转述个捞佬同警察说的话)~
作者: 扒丁    时间: 2014-6-10 17:28

良溪阿波 发表于 2014-6-10 15:12

当事人同我讲中左两锤,兜左几脚,好在无还手,米使要CALL白车
作者: 锦上添花    时间: 2014-6-10 21:24

S捞佬真抵S,系潭头村吾比潭头只龙船入篮球场,无有识S!!!叫他返去他的捞佬斗。
作者: G先生。    时间: 2014-6-10 21:25

窦左佢部车落水d仲得,都冇有识死,咁大班人喺度都仲敢搞事。
作者: CM仔    时间: 2014-6-11 08:52

回复 16# G先生。

呢个主意吾错
作者: 游二十四坊    时间: 2014-6-12 07:10

地方系潭头的,几时由捞佬话事。赶走距,唔准距系度住!
作者: 佛山无影脚    时间: 2014-6-12 11:51

下个月唔租车位俾距,唔使烦,见停一次放气一次

欢迎光临 叠滘龙船论坛 叠南,叠北,龙船网,龙船漂移 (http://www.djlc.joinbbs.net/) Powered by Discuz! 7.2